Ondanks dankzij het feit dat de bedrijven opnieuw voorraden opbouwen, is de industriële productie in mei met 5,90% is gestegen in vergelijking met de maand voordien.

De stijging was echter minder groot dan verwacht, want de consensus lag op een stijging van de industriële productie met 7%. In april was al sprake van een stijging aan hetzelfde tempo.

Anderzijds produceren de Japanse bedrijven nog steeds 29,50% minder dan tijdens de maand mei van vorig jaar. Voor juni en juli wordt eveneens een stijging verwacht, maar in een trager tempo dan in mei.

Deze week maakt de Bank of Japan haar Tankan rapport bekend en daaruit zal waarschijnlijk blijken dat het sentiment bij de grote bedrijven zich heeft hersteld van een recorddieptepunt.

Ondanks dankzij het feit dat de bedrijven opnieuw voorraden opbouwen, is de industriële productie in mei met 5,90% is gestegen in vergelijking met de maand voordien. De stijging was echter minder groot dan verwacht, want de consensus lag op een stijging van de industriële productie met 7%. In april was al sprake van een stijging aan hetzelfde tempo. Anderzijds produceren de Japanse bedrijven nog steeds 29,50% minder dan tijdens de maand mei van vorig jaar. Voor juni en juli wordt eveneens een stijging verwacht, maar in een trager tempo dan in mei. Deze week maakt de Bank of Japan haar Tankan rapport bekend en daaruit zal waarschijnlijk blijken dat het sentiment bij de grote bedrijven zich heeft hersteld van een recorddieptepunt.