Een herstel van de export naar andere Aziatische landen deed de productie van auto's, flat screen televisies en andere goederen in de tweede grootste economie in de wereld toenemen.

De output bij de bedrijven, een sleutelfactor voor de Japanse economische gezondheid, steeg met 2,60% ten opzichte van de maand voordien.

De export naar Azië vanuit Japan steeg tot 2700 miljard yen en ligt hoger dan die naar Noord-Amerika (920 miljard yen) en naar West-Europa (624 miljard yen).

De export naar China steeg in november met 7,80%, het was de eerste keer in 14 maanden dat die export weer steeg. De output voor transportgoederen, waaronder auto's, gaf een stijging met 5,90% te zien, die voor informatietechnologie (waardoor LCD-schermen) met 2,70%.

De groei van de output in de bedrijfswereld was hoger dan verwacht, maar daar stond daar weer tegenover dat de kleinhandelsverkopen in Japan in november met 1% zijn gedaald.

Het was al de 15de maand op rij dat de kleinhandelsverkopen waren gedaald, waarmee wordt aangegeven dat het herstel van de Japanse economie toch niet echt vlot verloopt.

Een herstel van de export naar andere Aziatische landen deed de productie van auto's, flat screen televisies en andere goederen in de tweede grootste economie in de wereld toenemen. De output bij de bedrijven, een sleutelfactor voor de Japanse economische gezondheid, steeg met 2,60% ten opzichte van de maand voordien. De export naar Azië vanuit Japan steeg tot 2700 miljard yen en ligt hoger dan die naar Noord-Amerika (920 miljard yen) en naar West-Europa (624 miljard yen). De export naar China steeg in november met 7,80%, het was de eerste keer in 14 maanden dat die export weer steeg. De output voor transportgoederen, waaronder auto's, gaf een stijging met 5,90% te zien, die voor informatietechnologie (waardoor LCD-schermen) met 2,70%. De groei van de output in de bedrijfswereld was hoger dan verwacht, maar daar stond daar weer tegenover dat de kleinhandelsverkopen in Japan in november met 1% zijn gedaald. Het was al de 15de maand op rij dat de kleinhandelsverkopen waren gedaald, waarmee wordt aangegeven dat het herstel van de Japanse economie toch niet echt vlot verloopt.