In januari was er sprake van een groei van de productie met 2,40% ten opzichte van de maand voordien. De consensusverwachting bij de analisten lag op een groei van de industrële productie met 4%.

Volgens de economen is de verzwakking van de Japanse economische indicatoren een zaak van tijdelijke aard. Ze zou vooral veroorzaakt zijn door een daling van de output van mobiele telefoons en flat screen televisies.

Takuji Okubo van Société Générale verwacht dat de industriële productie in de komende maanden weer gaat aantrekken. Hij maakt zich dan ook weinig zorgen over de daling in de maand januari.

In januari was er sprake van een groei van de productie met 2,40% ten opzichte van de maand voordien. De consensusverwachting bij de analisten lag op een groei van de industrële productie met 4%. Volgens de economen is de verzwakking van de Japanse economische indicatoren een zaak van tijdelijke aard. Ze zou vooral veroorzaakt zijn door een daling van de output van mobiele telefoons en flat screen televisies. Takuji Okubo van Société Générale verwacht dat de industriële productie in de komende maanden weer gaat aantrekken. Hij maakt zich dan ook weinig zorgen over de daling in de maand januari.