In november was er sprake van een stijging van de output in de bedrijfswereld met 1%, zo maakte de regering vanmorgen bekend. In oktober was de industriële productie nog met 2% gedaald.

De stijging was bovendien sterker dan verwacht, want de analisten hadden slechts op een toename met 0,90% gestegen. De Japanse export blijkt uiteindelijk dus toch goed bestand tegen de stijging van de koers van de yen.

Die export steeg namelijk in november, terwijl de yen zich op een piek voor de afgelopen 15 maanden bevond. Volgens Akiyoshi Takumori, chief economist bij Sumitomo Mitsui Asset Management Co. in Tokio, is de Japanse economie duidelijk aan de beterhand.

In november was er sprake van een stijging van de output in de bedrijfswereld met 1%, zo maakte de regering vanmorgen bekend. In oktober was de industriële productie nog met 2% gedaald. De stijging was bovendien sterker dan verwacht, want de analisten hadden slechts op een toename met 0,90% gestegen. De Japanse export blijkt uiteindelijk dus toch goed bestand tegen de stijging van de koers van de yen. Die export steeg namelijk in november, terwijl de yen zich op een piek voor de afgelopen 15 maanden bevond. Volgens Akiyoshi Takumori, chief economist bij Sumitomo Mitsui Asset Management Co. in Tokio, is de Japanse economie duidelijk aan de beterhand.