De Tankan index, die op kwartaalbasis wordt gepubliceerd, steeg in maart tot 6, tegenover een stand van 5 in december. 72% van de antwoorden waren echter al binnen voor 11 maart, de dag van de aardbeving.

Op 4 april gaat de Bank of Japan meer informatie geven over de reacties van de grote bedrijven op de natuurramp.

Hiroshi Miyazaki, chief economist bij Shinkin Asset Management Co. in Tokio, is er vast van overtuigd dat het cijfer van de aardbeving bijzonder grimmig zal zijn. Miyazaki is er zeker van overtuigd dat Japan niet aan een recessie gaat kunnen ontsnappen.

De Tankan index, die op kwartaalbasis wordt gepubliceerd, steeg in maart tot 6, tegenover een stand van 5 in december. 72% van de antwoorden waren echter al binnen voor 11 maart, de dag van de aardbeving. Op 4 april gaat de Bank of Japan meer informatie geven over de reacties van de grote bedrijven op de natuurramp. Hiroshi Miyazaki, chief economist bij Shinkin Asset Management Co. in Tokio, is er vast van overtuigd dat het cijfer van de aardbeving bijzonder grimmig zal zijn. Miyazaki is er zeker van overtuigd dat Japan niet aan een recessie gaat kunnen ontsnappen.