De Japanse regering is er over de afgelopen 20 jaar niet in geslaagd om af te rekenen met de problemen waar het land van de rijzende zon mee werd geconfronteerd. Nu onderneemt ze in samenwerking met de centrale bank een wanhoopspoging om orde op zaken te stellen.

In plaats van de schulden alsmaar door te rollen, heeft de Bank of Japan nu gekozen voor een krachtdadige aanpak die echter de koers van de yen zal doen kelderen. Uiteindelijk kan de koersval van de yen er toe leiden dat de Japanse gepensioneerden 30 tot 50% van hun spaargeld kwijtspelen.

De Japanse regering is er over de afgelopen 20 jaar niet in geslaagd om af te rekenen met de problemen waar het land van de rijzende zon mee werd geconfronteerd. Nu onderneemt ze in samenwerking met de centrale bank een wanhoopspoging om orde op zaken te stellen. In plaats van de schulden alsmaar door te rollen, heeft de Bank of Japan nu gekozen voor een krachtdadige aanpak die echter de koers van de yen zal doen kelderen. Uiteindelijk kan de koersval van de yen er toe leiden dat de Japanse gepensioneerden 30 tot 50% van hun spaargeld kwijtspelen.