Het economisch herstel in Japan blijft echter intact, zo werd in een reactie op de cijfers gesteld. Met name de export richting China vertraagde opvallend, wat een fenomeen van tijdelijke aard zou zijn.

De onderliggende vraag naar Japanse producten blijft echter sterk.

Toch wordt in Japan zelf zowel de stijging van de grondstoffenprijzen als de situatie in Libië met enige argwaan gevolgd.

Takahide Kiuchi, chief economist bij Nomura Securities, is bovendien van mening dat het effect van de Chinese renteverhogingen ook stilaan in de Japanse economie begint door te sijpelen.

Het economisch herstel in Japan blijft echter intact, zo werd in een reactie op de cijfers gesteld. Met name de export richting China vertraagde opvallend, wat een fenomeen van tijdelijke aard zou zijn. De onderliggende vraag naar Japanse producten blijft echter sterk. Toch wordt in Japan zelf zowel de stijging van de grondstoffenprijzen als de situatie in Libië met enige argwaan gevolgd. Takahide Kiuchi, chief economist bij Nomura Securities, is bovendien van mening dat het effect van de Chinese renteverhogingen ook stilaan in de Japanse economie begint door te sijpelen.