De koers van de Japanse munt steeg tot het hoogste niveau voor de afgelopen 15 maanden. De export steeg in november met 9,10%, zo maakte vanmorgen het Japanse minister van Financiën bekend.

De stijging was kleiner dan verwacht, want de markt had op een stijging met 10,30% gestegen. Vooral vanuit China en vanuit Europa was er een toename van de vraag merkbaar.

Takahide Kiuchi, chief economist bij Nomura Securities Co. in Tokio, verwacht dat de export in het vierde kwartaal zal zijn gedaald, maar de buitenlandse verkopen zouden de Japanse economie vanaf volgend jaar opnieuw gaan ondersteunen.

De koers van de Japanse munt steeg tot het hoogste niveau voor de afgelopen 15 maanden. De export steeg in november met 9,10%, zo maakte vanmorgen het Japanse minister van Financiën bekend. De stijging was kleiner dan verwacht, want de markt had op een stijging met 10,30% gestegen. Vooral vanuit China en vanuit Europa was er een toename van de vraag merkbaar. Takahide Kiuchi, chief economist bij Nomura Securities Co. in Tokio, verwacht dat de export in het vierde kwartaal zal zijn gedaald, maar de buitenlandse verkopen zouden de Japanse economie vanaf volgend jaar opnieuw gaan ondersteunen.