Die daling ging bovendien gepaard met een forse daling van de Baltic Dry Index, de index die algemeen wordt beschouwd als een betrouwbare barometer voor bulkvervoer overzee.

Er is een duidelijke correlatie tussen de staalconsumptie en de Baltic Dry Index, in die zin dat veel van het bulkvervoer overzee betrekking heeft op steenkool en ijzererts.

De Japan Iron and Steel Federation is niet optimistisch voor de staalmarkt. Chairman Eiji Hayashida stelt vast dat de export van Japans staal is gedaald, dit als gevolg van een krimp in de staalvraag op de Aziatische markt.

Die daling ging bovendien gepaard met een forse daling van de Baltic Dry Index, de index die algemeen wordt beschouwd als een betrouwbare barometer voor bulkvervoer overzee. Er is een duidelijke correlatie tussen de staalconsumptie en de Baltic Dry Index, in die zin dat veel van het bulkvervoer overzee betrekking heeft op steenkool en ijzererts. De Japan Iron and Steel Federation is niet optimistisch voor de staalmarkt. Chairman Eiji Hayashida stelt vast dat de export van Japans staal is gedaald, dit als gevolg van een krimp in de staalvraag op de Aziatische markt.