Daarmee wordt opnieuw bevestigd dat de wereldeconomie aan de beterhand is. De export steeg in april met 40,40% tot 5900 miljard yen, dit in vergelijking met de maand voordien.

De export van Japanse auto's verdubbelde in de betreffende maand ruimschoots tot 775,20 miljard yen. De verkopen van halfgeleiders stegen met 35,50% tot 366,70 miljard yen.

Hiroshi Watanabe, econoom bij het Daiwa Institute of Research, is van mening dat de exportcijfers bemoedigend zijn, maar dat het nog te vroeg is om al te stellen van een trendommekeer.

Het herstel van de Japanse economie wordt op de eerste plaats gedragen door de export, maar anderzijds blijft de binnenlandse markt kwakkelen. Japan heeft daarnaast nog steeds met deflatiedruk af te rekenen.

Daarmee wordt opnieuw bevestigd dat de wereldeconomie aan de beterhand is. De export steeg in april met 40,40% tot 5900 miljard yen, dit in vergelijking met de maand voordien. De export van Japanse auto's verdubbelde in de betreffende maand ruimschoots tot 775,20 miljard yen. De verkopen van halfgeleiders stegen met 35,50% tot 366,70 miljard yen. Hiroshi Watanabe, econoom bij het Daiwa Institute of Research, is van mening dat de exportcijfers bemoedigend zijn, maar dat het nog te vroeg is om al te stellen van een trendommekeer. Het herstel van de Japanse economie wordt op de eerste plaats gedragen door de export, maar anderzijds blijft de binnenlandse markt kwakkelen. Japan heeft daarnaast nog steeds met deflatiedruk af te rekenen.