De stijging is de sterkste sinds 1986, het jaar dat voor het eerst vergelijkende statistieken gepubliceerd werden. De export is heel belangrijk voor de Japanse economie.

Als gevolg van de stijging van de export is het surplus op de lopende rekening gestegen tot 1470 miljard yen. Op basis van de exportcijfers kan de regering haar groeiprognoses gaan verhogen.

De Bank of Japan heeft er vorige week nog opgewezen dat de opleving van de Japanse economie hoofdzakelijk te danken is aan een stijging van de export, die op zijn beurt dan weer het gevolg is van de stimuleringsmaatregelen die wereldwijd werden doorgevoerd.

Op 30 april geeft de Japanse regering haar halfjaarlijks overzicht van de economische toestand en de kans is groot dat de regering op dat moment de groeiprognoses gaat verhogen.

De stijging is de sterkste sinds 1986, het jaar dat voor het eerst vergelijkende statistieken gepubliceerd werden. De export is heel belangrijk voor de Japanse economie. Als gevolg van de stijging van de export is het surplus op de lopende rekening gestegen tot 1470 miljard yen. Op basis van de exportcijfers kan de regering haar groeiprognoses gaan verhogen. De Bank of Japan heeft er vorige week nog opgewezen dat de opleving van de Japanse economie hoofdzakelijk te danken is aan een stijging van de export, die op zijn beurt dan weer het gevolg is van de stimuleringsmaatregelen die wereldwijd werden doorgevoerd. Op 30 april geeft de Japanse regering haar halfjaarlijks overzicht van de economische toestand en de kans is groot dat de regering op dat moment de groeiprognoses gaat verhogen.