Daarmee wordt aangegeven dat de vraag vanuit het buitenland het economisch herstel in Japan blijft ondersteunen. De export steeg vorige maand op jaarbasis met 27% tot 5870 miljard yen.

Ondanks de sterkere yen steeg de uitvoer in Japan, terwijl de binnenlandse vraag zwak blijft. Japan profiteert nog steeds van de goede gang van zaken in een aantal Europese landen, met op de eerste plaats natuurlijk China.

De export naar China steeg vorige maand met 22%, die naar de Verenigde Staten met 21,90%. Anderzijds werd ook een stijging van de export naar Europa met 9% opgetekend.

In het tweede kwartaal steeg de export met 33,20% en dat was een kleinere stijging dan de groei met 43,30% die tijdens het eerste kwartaal werd opgetekend.

De economen verwachten dat de export in de komende maanden gaat vertragen, onder andere als gevolg van het uitdoven van de stimuleringsmaatregelen.

Daarmee wordt aangegeven dat de vraag vanuit het buitenland het economisch herstel in Japan blijft ondersteunen. De export steeg vorige maand op jaarbasis met 27% tot 5870 miljard yen. Ondanks de sterkere yen steeg de uitvoer in Japan, terwijl de binnenlandse vraag zwak blijft. Japan profiteert nog steeds van de goede gang van zaken in een aantal Europese landen, met op de eerste plaats natuurlijk China. De export naar China steeg vorige maand met 22%, die naar de Verenigde Staten met 21,90%. Anderzijds werd ook een stijging van de export naar Europa met 9% opgetekend. In het tweede kwartaal steeg de export met 33,20% en dat was een kleinere stijging dan de groei met 43,30% die tijdens het eerste kwartaal werd opgetekend. De economen verwachten dat de export in de komende maanden gaat vertragen, onder andere als gevolg van het uitdoven van de stimuleringsmaatregelen.