Met name de export naar China bereikte vorige maand een nieuwe recordhoogte. De economen verwachten nu dat de macro-economische indicatoren in de komende maanden gaan verbeteren.

Takeshi Minami, chief economist bij Norinchukin Research Institute in Tokio, wees er op dat ook de Amerikanen tijdens de periode van de feestdagen meer de vinger van de knip van de portemonnee haalden.

Toch zijn er volgens Minami nog een aantal risico's die de Japanse economie bedreigen. Hij verwijst in dat verband naar de inflatie in de groeilanden en naar de aanhoudend sterke yen.

Met name de export naar China bereikte vorige maand een nieuwe recordhoogte. De economen verwachten nu dat de macro-economische indicatoren in de komende maanden gaan verbeteren. Takeshi Minami, chief economist bij Norinchukin Research Institute in Tokio, wees er op dat ook de Amerikanen tijdens de periode van de feestdagen meer de vinger van de knip van de portemonnee haalden. Toch zijn er volgens Minami nog een aantal risico's die de Japanse economie bedreigen. Hij verwijst in dat verband naar de inflatie in de groeilanden en naar de aanhoudend sterke yen.