Zodoende krijgt de Japanse economie de kans om zich te herstellen van de ergste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog.

Vorige maand daalde de Japanse export nog met 6,20% op jaarbasis en dat was de kleinste daling sinds september 2008, zo maakte het Japans Ministerie van Financiën bekend.

Ten opzichte van oktober was er sprake van een stijging van de export met 4,90% en die stijging was op maandbasis de sterkste sinds november 2002.

Vooral bedrijven als Fuji Heavy Industries Ltd en Elpida Memory Inc profiteerden van het aantrekken van de vraag.

Yoshiki Shinke, senior econoom bij Dai-Ichi Life Research Institute in Tokio, meent dat de export de Japanse economie van een nieuwe recessie gaat behoeden.

Anderzijds kan de groei in de komende maanden gaan vertragen als gevolg van het wegvallen van het effect van de steunmaatregelen.

De exportcijfers waren beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een daling van de export op jaarbasis met 6,80%.

Zodoende krijgt de Japanse economie de kans om zich te herstellen van de ergste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. Vorige maand daalde de Japanse export nog met 6,20% op jaarbasis en dat was de kleinste daling sinds september 2008, zo maakte het Japans Ministerie van Financiën bekend. Ten opzichte van oktober was er sprake van een stijging van de export met 4,90% en die stijging was op maandbasis de sterkste sinds november 2002. Vooral bedrijven als Fuji Heavy Industries Ltd en Elpida Memory Inc profiteerden van het aantrekken van de vraag. Yoshiki Shinke, senior econoom bij Dai-Ichi Life Research Institute in Tokio, meent dat de export de Japanse economie van een nieuwe recessie gaat behoeden. Anderzijds kan de groei in de komende maanden gaan vertragen als gevolg van het wegvallen van het effect van de steunmaatregelen. De exportcijfers waren beter dan verwacht, want de consensusverwachting bij de analisten lag op een daling van de export op jaarbasis met 6,80%.