De export overzee daalde in maart met 45,60% in vergelijking met het jaar voordien. In februari werd nog een daling met 49,40% opgetekend, zo maakte het Minister van Financiën bekend.

De daling was ook minder sterk dan verwacht, want de consensus lag op een terugval met 46,40%. Op basis van de cijfers zou voorzichtig mogen vastgesteld worden dat de recessie in Japan aan het afvlakken is.

Vooral de export naar China en de Verenigde Staten, de twee belangrijkste markten van Japan, is minder snel gedaald. Dat zou er op kunnen wijzen dat FED-voorzitter Bernanke gelijk heeft door te stellen dat de eerste positieve signalen in de Amerikaanse economie opduiken.

De export overzee daalde in maart met 45,60% in vergelijking met het jaar voordien. In februari werd nog een daling met 49,40% opgetekend, zo maakte het Minister van Financiën bekend. De daling was ook minder sterk dan verwacht, want de consensus lag op een terugval met 46,40%. Op basis van de cijfers zou voorzichtig mogen vastgesteld worden dat de recessie in Japan aan het afvlakken is.Vooral de export naar China en de Verenigde Staten, de twee belangrijkste markten van Japan, is minder snel gedaald. Dat zou er op kunnen wijzen dat FED-voorzitter Bernanke gelijk heeft door te stellen dat de eerste positieve signalen in de Amerikaanse economie opduiken.