Ten opzichte van 12 maanden voordien daalde de omzet vorige maand met 35,70%, waar in mei nog een daling met 40,90% werd opgetekend. Sinds oktober vorig jaar is de export elke maand al gedaald.

Het surplus op de Japanse handelsbalans bedroeg als gevolg van de stijging van de export met 508 miljard yen en dat was de eerste stijging in 20 maanden. De uitvoer naar alle belangrijke markten nam toe, op de eerste plaats naar de Chinese.

De Japanse economie is sterk afhankelijk van de export en werd dus hard geraakt door de wereldwijde economische crisis. Economisch herstel is alleen mogelijk wanneer ook de export herstelt.

Ten opzichte van 12 maanden voordien daalde de omzet vorige maand met 35,70%, waar in mei nog een daling met 40,90% werd opgetekend. Sinds oktober vorig jaar is de export elke maand al gedaald. Het surplus op de Japanse handelsbalans bedroeg als gevolg van de stijging van de export met 508 miljard yen en dat was de eerste stijging in 20 maanden. De uitvoer naar alle belangrijke markten nam toe, op de eerste plaats naar de Chinese.De Japanse economie is sterk afhankelijk van de export en werd dus hard geraakt door de wereldwijde economische crisis. Economisch herstel is alleen mogelijk wanneer ook de export herstelt.