Kiichi Murashima, chief economist Citigroup Global Markets Japan in Tokio, is van mening dat het maanden zo niet jaren kan duren alvorens de productie opnieuw de niveaus van voor het uitbreken van de ramp heeft bereikt.

Zonder een goed uitgebouwde elektriciteitsvoorziening, zal de Japanse economie geruime tijd op halve kracht blijven draaien. Volgens een worst- case scenario opgesteld door Tokyo Electric Power Co kan de toevoer van elektriciteit met 54% worden gereduceerd.

Een deel van het scenario is echter nog niet bekend, want het valt nog af te wachten hoe de afloop zal zijn van de Fukushima Dai-Ichi kerncentrale. Van die afloop hangt het af of de andere kerncentrales gaan blijven draaien.

Kiichi Murashima, chief economist Citigroup Global Markets Japan in Tokio, is van mening dat het maanden zo niet jaren kan duren alvorens de productie opnieuw de niveaus van voor het uitbreken van de ramp heeft bereikt. Zonder een goed uitgebouwde elektriciteitsvoorziening, zal de Japanse economie geruime tijd op halve kracht blijven draaien. Volgens een worst- case scenario opgesteld door Tokyo Electric Power Co kan de toevoer van elektriciteit met 54% worden gereduceerd. Een deel van het scenario is echter nog niet bekend, want het valt nog af te wachten hoe de afloop zal zijn van de Fukushima Dai-Ichi kerncentrale. Van die afloop hangt het af of de andere kerncentrales gaan blijven draaien.