Op jaarbasis is het Japans BBP in het tweede kwartaal met 3.7% gestegen. De eerste stijging in vijf maanden en een opsteker na d eterugval met 11,7% in de eerste drie maanden van het jaar. Toch hadden beleggers op meer gerekend. De consensusverwachting bij 22 door Bloomberg geraadpleegde analisten bedroeg 3,9%.

Een tegenvaller voor de aandelenmarkten waar de koersen de grootste verliesbeurt in drie maanden te verwerken kregen. "De markten houden al rekening met een herstelscenario, het is dus moeilijk om positief te verrassen", zegt Akio Yoshino, hoofdeconoom bij Societe Generale Asset Management in Japan.

De beurs van Tokio heeft de eerste dag van de week met een verlies van 3,10 procent afgesloten. De Nikkei-index dook met 328,72 punten naar 10.268,81 punten.

Op jaarbasis is het Japans BBP in het tweede kwartaal met 3.7% gestegen. De eerste stijging in vijf maanden en een opsteker na d eterugval met 11,7% in de eerste drie maanden van het jaar. Toch hadden beleggers op meer gerekend. De consensusverwachting bij 22 door Bloomberg geraadpleegde analisten bedroeg 3,9%.Een tegenvaller voor de aandelenmarkten waar de koersen de grootste verliesbeurt in drie maanden te verwerken kregen. "De markten houden al rekening met een herstelscenario, het is dus moeilijk om positief te verrassen", zegt Akio Yoshino, hoofdeconoom bij Societe Generale Asset Management in Japan.De beurs van Tokio heeft de eerste dag van de week met een verlies van 3,10 procent afgesloten. De Nikkei-index dook met 328,72 punten naar 10.268,81 punten.