Een tragere groei in een aantal belangrijke exportmarkten gaat hoe dan ook een remmend effect hebben. De werkloosheidsgraad blijft naar Japanse normen bovendien hoog.

Daarnaast blijft het deflatiegevaar aanwezig. Voor het vierde kwartaal van dit jaar wordt nog een groei van het BBP met 1,90% verwacht, tegenover een groei met 4,50% tijdens het derde kwartaal.

Minister Banri Kaieda zei vorige week dat de Japanse economie een "standstil" heeft bereikt. Masamichi Adachi, senior economist bij JPMorgan Securities Japan, ziet de Japanse economie volgend jaar vertragen.

Een tragere groei in een aantal belangrijke exportmarkten gaat hoe dan ook een remmend effect hebben. De werkloosheidsgraad blijft naar Japanse normen bovendien hoog. Daarnaast blijft het deflatiegevaar aanwezig. Voor het vierde kwartaal van dit jaar wordt nog een groei van het BBP met 1,90% verwacht, tegenover een groei met 4,50% tijdens het derde kwartaal. Minister Banri Kaieda zei vorige week dat de Japanse economie een "standstil" heeft bereikt. Masamichi Adachi, senior economist bij JPMorgan Securities Japan, ziet de Japanse economie volgend jaar vertragen.