Die maand zijn de machinebestellingen namelijk met 15,70% gedaald ten opzichte van de maand voordien. Dat is de scherpste daling die sinds 1992 werd opgetekend. Bovendien is het al van 2006 geleden dat het uiteindelijke cijfer zo ver onder de verwachtingen van de analisten uitkwam.

Daarmee lijkt nogmaals gesuggereerd te worden dat Abenomics, de monetaire politiek waarmee de Japanse premier Shinzo Abe de economie weer op de rails wil krijgen gedoemd is om te mislukken. Een lid van de Bank of Japan heeft overigens al te verstaan gegeven dat van bijkomende maatregelen om de economie te ondersteunen geen sprake kan zijn.

Die maand zijn de machinebestellingen namelijk met 15,70% gedaald ten opzichte van de maand voordien. Dat is de scherpste daling die sinds 1992 werd opgetekend. Bovendien is het al van 2006 geleden dat het uiteindelijke cijfer zo ver onder de verwachtingen van de analisten uitkwam. Daarmee lijkt nogmaals gesuggereerd te worden dat Abenomics, de monetaire politiek waarmee de Japanse premier Shinzo Abe de economie weer op de rails wil krijgen gedoemd is om te mislukken. Een lid van de Bank of Japan heeft overigens al te verstaan gegeven dat van bijkomende maatregelen om de economie te ondersteunen geen sprake kan zijn.