De daling was in ieder geval de ergste sinds 2011. Op kwartaalbasis was er sprake van een krimp van het BBP met 1,70%, vooral als gevolg van lagere consumptiebestedingen. Een verhoging van de BTW vanaf 1 april was natuurlijk niet vreemd aan die daling van de consumptie.

De vorige keer toen de Japanse economie zo'n klap kreeg was na de zware aardbeving en tsunami die het land trof. De Japanse economie staat op een belangrijk keerpunt staat op een belangrijk keerpunt, als de economie zo zwak blijft zal de overheid bijkomende maatregelen moeten treffen om ze te ondersteunen.

De daling was in ieder geval de ergste sinds 2011. Op kwartaalbasis was er sprake van een krimp van het BBP met 1,70%, vooral als gevolg van lagere consumptiebestedingen. Een verhoging van de BTW vanaf 1 april was natuurlijk niet vreemd aan die daling van de consumptie. De vorige keer toen de Japanse economie zo'n klap kreeg was na de zware aardbeving en tsunami die het land trof. De Japanse economie staat op een belangrijk keerpunt staat op een belangrijk keerpunt, als de economie zo zwak blijft zal de overheid bijkomende maatregelen moeten treffen om ze te ondersteunen.