Japanse economie krimpt sterker dan verwacht

De Aziatische beurzen noteren vanmorgen lager, met relatief beperkte tot redelijke verliezen voor de belangrijkste indices. Op economisch vlak was er het nieuws dat de Japanse economie tijdens het derde kwartaal op jaarbasis met 3,50% kromp, waar slechts op een krimp met 3,40% was gestegen.

Daar stond tegenover dat de Chinese export met een sterker dan verwachte 11,60% is gestegen. Uiteraard gaat er ook veel aandacht naar de politieke situatie in China, hoewel niet wordt verwacht dat die van grote invloed zal zijn op de evolutie van de beurskoersen. Per saldo deden ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet zo heel veel stof opwaaien.

Beurzen blijven onrustig ondanks nieuw gekozen leiders

De toonaangevende internationale aandelenmarkten moesten volgens ABN Amro de afgelopen week per saldo duidelijk weer een stapje terug doen.

Door de week heen vonden behoorlijke fluctuaties plaats, wat niet erg vreemd is in de week waarin de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaatsvonden.

Hoewel het totale stemmenverschil relatief klein was, wat duidde op een spannende strijd, bleek Obama met een comfortabel aantal kiesmannen de verkiezing toch ruimschoots te hebben gewonnen. Inmiddels is de rust op de beurzen echter weer volledig teruggekeerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content