Daar stond tegenover dat de Chinese export met een sterker dan verwachte 11,60% is gestegen. Uiteraard gaat er ook veel aandacht naar de politieke situatie in China, hoewel niet wordt verwacht dat die van grote invloed zal zijn op de evolutie van de beurskoersen. Per saldo deden ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet zo heel veel stof opwaaien.

Beurzen blijven onrustig ondanks nieuw gekozen leiders

De toonaangevende internationale aandelenmarkten moesten volgens ABN Amro de afgelopen week per saldo duidelijk weer een stapje terug doen.

Door de week heen vonden behoorlijke fluctuaties plaats, wat niet erg vreemd is in de week waarin de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaatsvonden.

Hoewel het totale stemmenverschil relatief klein was, wat duidde op een spannende strijd, bleek Obama met een comfortabel aantal kiesmannen de verkiezing toch ruimschoots te hebben gewonnen. Inmiddels is de rust op de beurzen echter weer volledig teruggekeerd.

Daar stond tegenover dat de Chinese export met een sterker dan verwachte 11,60% is gestegen. Uiteraard gaat er ook veel aandacht naar de politieke situatie in China, hoewel niet wordt verwacht dat die van grote invloed zal zijn op de evolutie van de beurskoersen. Per saldo deden ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen niet zo heel veel stof opwaaien. Beurzen blijven onrustig ondanks nieuw gekozen leiders De toonaangevende internationale aandelenmarkten moesten volgens ABN Amro de afgelopen week per saldo duidelijk weer een stapje terug doen. Door de week heen vonden behoorlijke fluctuaties plaats, wat niet erg vreemd is in de week waarin de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaatsvonden. Hoewel het totale stemmenverschil relatief klein was, wat duidde op een spannende strijd, bleek Obama met een comfortabel aantal kiesmannen de verkiezing toch ruimschoots te hebben gewonnen. Inmiddels is de rust op de beurzen echter weer volledig teruggekeerd.