Woordvoerder Yukio Edano van de Japanse regering stelde anderzijds dat het nog te vroeg is om al te praten over het bedrag dat noodzakelijk zal zijn om de wederopbouw te financieren. Vanmorgen werd wel een raming over de schade gegeven: 25.000 miljard yen of meer dan 300 miljard dollar.

Uit de beschikbare cijfergegevens blijkt anderzijds dat de Japanse centrale bank recordhoeveelheden liquiditeiten in het systeem heeft gepompt. Die gaan echter niet kunnen beletten dat de economie in een recessie zal wegzinken.

Volgens Morgan Stanley MUFG Securities Co kan de krimp tijdens het tweede kwartaal zelfs oplopen tot 12%. Bovendien is het onduidelijk wanneer een economisch herstel mag worden verwacht.

Woordvoerder Yukio Edano van de Japanse regering stelde anderzijds dat het nog te vroeg is om al te praten over het bedrag dat noodzakelijk zal zijn om de wederopbouw te financieren. Vanmorgen werd wel een raming over de schade gegeven: 25.000 miljard yen of meer dan 300 miljard dollar. Uit de beschikbare cijfergegevens blijkt anderzijds dat de Japanse centrale bank recordhoeveelheden liquiditeiten in het systeem heeft gepompt. Die gaan echter niet kunnen beletten dat de economie in een recessie zal wegzinken. Volgens Morgan Stanley MUFG Securities Co kan de krimp tijdens het tweede kwartaal zelfs oplopen tot 12%. Bovendien is het onduidelijk wanneer een economisch herstel mag worden verwacht.