Die index stond op minus 48, tegenover een recorddieptepunt van minus 58 in maart. De analisten hadden er echter op gerekend dat de vertrouwensindex zou zijn gestegen tot minus 43.

Een negatief getal betekent dat er meer ondervraagde economen negatief zijn over de economie dan dat er positieve zijn. De stijging van de index was uiteraard ook goed nieuws, maar mogelijk gaat de Japanse economie trager dan verwacht herstellen.

De bereidheid van de grote bedrijven om te investeren is bijvoorbeeld in een sneller dan verwacht tempo gedaald. Voor het derde kwartaal is het belangrijk dat de vraag opnieuw gaat aantrekken. Gebeurt dit niet, dan zou de Japanse economie weer achteruit gaan boeren.

Die index stond op minus 48, tegenover een recorddieptepunt van minus 58 in maart. De analisten hadden er echter op gerekend dat de vertrouwensindex zou zijn gestegen tot minus 43. Een negatief getal betekent dat er meer ondervraagde economen negatief zijn over de economie dan dat er positieve zijn. De stijging van de index was uiteraard ook goed nieuws, maar mogelijk gaat de Japanse economie trager dan verwacht herstellen. De bereidheid van de grote bedrijven om te investeren is bijvoorbeeld in een sneller dan verwacht tempo gedaald. Voor het derde kwartaal is het belangrijk dat de vraag opnieuw gaat aantrekken. Gebeurt dit niet, dan zou de Japanse economie weer achteruit gaan boeren.