Eerder was de BBP-groei tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar berekend op 0,70%. Wanneer de Japanse bedrijven een sterke en blijven groei van de vraag kunnen vastellen en op basis van deze evolutie meer gaan investeren, is dat volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management een positieve evolutie.

Een factor die de sterker dan verwachte groei kan verklaren is de toename van de export, die op kwartaalbasis met ruim een kwart is gestegen. Het is erger nog te vroeg om te stellen dat deze evolutie zich zal verder zetten. Een herziening van de statistieken over handelsbalans in januari heeft de cijfers van zowel import als export beïnvloed.

Eerder was de BBP-groei tijdens het laatste kwartaal van vorig jaar berekend op 0,70%. Wanneer de Japanse bedrijven een sterke en blijven groei van de vraag kunnen vastellen en op basis van deze evolutie meer gaan investeren, is dat volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management een positieve evolutie. Een factor die de sterker dan verwachte groei kan verklaren is de toename van de export, die op kwartaalbasis met ruim een kwart is gestegen. Het is erger nog te vroeg om te stellen dat deze evolutie zich zal verder zetten. Een herziening van de statistieken over handelsbalans in januari heeft de cijfers van zowel import als export beïnvloed.