Bovendien groeide de economie ook sneller dan verwacht, zodat de recessie achter de rug lijkt. Op jaarbasis steeg het BBP tijdens het voorbije kwartaal met 4,80% en daarmee werden de verwachtingen van de analisten overtroffen.

Tijdens het tweede kwartaal werd slechts een groei met 2,70% opgetekend. Het was het tweede kwartaal op rij dat de Japanse economie, dit na de zwaarste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog.

Minister Naoto Kan herhaalde vanmorgen nogmaals dat ondanks de sterke economische groei er nog steeds geen ruimte is om de monetaire politiek te verstrakken.

Hiromichi Shirakawa, hoofd Japanse economie bij Credit Suisse Group in Tokio, wijst er dat de groei hoofdzakelijk te danken is aan overheidsinvesteringen, die de consumentenbestedingen hebben ondersteund. Het valt echter nog af te wachten of deze positieve trend zich kan verder zetten.

Bovendien groeide de economie ook sneller dan verwacht, zodat de recessie achter de rug lijkt. Op jaarbasis steeg het BBP tijdens het voorbije kwartaal met 4,80% en daarmee werden de verwachtingen van de analisten overtroffen. Tijdens het tweede kwartaal werd slechts een groei met 2,70% opgetekend. Het was het tweede kwartaal op rij dat de Japanse economie, dit na de zwaarste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog. Minister Naoto Kan herhaalde vanmorgen nogmaals dat ondanks de sterke economische groei er nog steeds geen ruimte is om de monetaire politiek te verstrakken. Hiromichi Shirakawa, hoofd Japanse economie bij Credit Suisse Group in Tokio, wijst er dat de groei hoofdzakelijk te danken is aan overheidsinvesteringen, die de consumentenbestedingen hebben ondersteund. Het valt echter nog af te wachten of deze positieve trend zich kan verder zetten.