Het BBP groeide over de verslagperiode met 5%, waar eerst maar een groei met 4,90% was berekend. De opwaartse herziening kwam als een verrassing, want de consensusverwachting lag op een neerwaartse aanpassing van het BBP-cijfer.

Daarmee wordt nogmaals bevestigd dat het herstel van de Japanse economie aan snelheid wint, onder andere dankzij de groei van de export van auto's, consumentenelektronica en andere goederen.

Japan profiteert zodoende van de groei van de economie in China en in andere emerging markets. Masamichi Adachi, senior econoom bij JPMorgan Securities Japan, sprak van een solide groeitempo dat overeenstemt met een groei op kwartaalbasis van 1,20%.

Toch is in Japan niet alles koek en ei, want het land wordt nog steeds door deflatie geteisterd. Bovendien is de werkloosheid in het land in maart opgelopen tot 5%, wat naar Japanse normen erg hoog is.

Het BBP groeide over de verslagperiode met 5%, waar eerst maar een groei met 4,90% was berekend. De opwaartse herziening kwam als een verrassing, want de consensusverwachting lag op een neerwaartse aanpassing van het BBP-cijfer. Daarmee wordt nogmaals bevestigd dat het herstel van de Japanse economie aan snelheid wint, onder andere dankzij de groei van de export van auto's, consumentenelektronica en andere goederen. Japan profiteert zodoende van de groei van de economie in China en in andere emerging markets. Masamichi Adachi, senior econoom bij JPMorgan Securities Japan, sprak van een solide groeitempo dat overeenstemt met een groei op kwartaalbasis van 1,20%. Toch is in Japan niet alles koek en ei, want het land wordt nog steeds door deflatie geteisterd. Bovendien is de werkloosheid in het land in maart opgelopen tot 5%, wat naar Japanse normen erg hoog is.