De Japanse overheid maakte bekend dat het BBP in het op 31 december afgesloten kwartaal met 4,60% op jaarbasis gegroeid. De consensusverwachting lag slechts op een groei met 3,40%.

De Japanse economie is nu al drie kwartalen op rij gegroeid. Op kwartaalbasis was er sprake van een groei met 1,10%. Tijdens het derde kwartaal was er nog sprake van een nulgroei.

Japan blijkt in niet onbelangrijke mate te profiteren van de steunmaatregelen die de overheden wereldwijd hebben doorgevoerd. Daardoor is de wereldhandel opnieuw aangetrokken en zijn de Japanse huisgezinnen opnieuw meer gaan investeren in duurzame goederen.

Het was de eerste keer in zeven kwartalen dat het BBP naar omhoog werd geduwd door de binnenlandse vraag. De consumentenbestedingen, die goed zijn voor ongeveer 60% van de Japanse economie, zijn met 0,70% gestegen.

Volgens de regering in Tokio moet de Japanse economie nu sterk genoeg zijn om te voorkomen dat de economie in een tweede recessie wegglijdt.

De Japanse overheid maakte bekend dat het BBP in het op 31 december afgesloten kwartaal met 4,60% op jaarbasis gegroeid. De consensusverwachting lag slechts op een groei met 3,40%. De Japanse economie is nu al drie kwartalen op rij gegroeid. Op kwartaalbasis was er sprake van een groei met 1,10%. Tijdens het derde kwartaal was er nog sprake van een nulgroei. Japan blijkt in niet onbelangrijke mate te profiteren van de steunmaatregelen die de overheden wereldwijd hebben doorgevoerd. Daardoor is de wereldhandel opnieuw aangetrokken en zijn de Japanse huisgezinnen opnieuw meer gaan investeren in duurzame goederen. Het was de eerste keer in zeven kwartalen dat het BBP naar omhoog werd geduwd door de binnenlandse vraag. De consumentenbestedingen, die goed zijn voor ongeveer 60% van de Japanse economie, zijn met 0,70% gestegen. Volgens de regering in Tokio moet de Japanse economie nu sterk genoeg zijn om te voorkomen dat de economie in een tweede recessie wegglijdt.