De consensusverwachting bij de analisten lag op een groei met 0,60%, zodat het uiteindelijke cijfer daar ver onder lag. Daarmee wordt nogmaals bevestigd dat de wereldeconomie aan het vertragen is.

Op jaarbasis bedroeg de groei 0,40%, was was gerekend op een groei met 2,40%. Volgens Mizuho Securities slaagt Japan er maar niet in om aan het deflatie-scenario te ontsnappen.

De trager dan verwachte groei is het gevolg van een minder sterk dan verwachte export en van een terugval in binnenlandse consumptie. Die terugval in de binnenlandse consumptie is dan weer het gevolg van het aflopen van steunmaatregelen.

Op basis van het opgegeven groeicijfer is de Japanse economie voorbijgestoken door de Chinese. Japan is op basis van de economie nu nog slechts het derde in plaats van het tweede land in de wereld.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een groei met 0,60%, zodat het uiteindelijke cijfer daar ver onder lag. Daarmee wordt nogmaals bevestigd dat de wereldeconomie aan het vertragen is. Op jaarbasis bedroeg de groei 0,40%, was was gerekend op een groei met 2,40%. Volgens Mizuho Securities slaagt Japan er maar niet in om aan het deflatie-scenario te ontsnappen. De trager dan verwachte groei is het gevolg van een minder sterk dan verwachte export en van een terugval in binnenlandse consumptie. Die terugval in de binnenlandse consumptie is dan weer het gevolg van het aflopen van steunmaatregelen. Op basis van het opgegeven groeicijfer is de Japanse economie voorbijgestoken door de Chinese. Japan is op basis van de economie nu nog slechts het derde in plaats van het tweede land in de wereld.