Het real gross domestic product - het BBP waarbij rekening wordt gehouden met alle goederen en diensten - liet in de periode juli tot en met september een groei met 4,50% opgetekend.

Eerder werd een groei met 3,90% gemeld. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de derde economie in de wereld vorig kwartaal goed op dreef was. Daarmee kan het feit echter niet verdoezeld worden dat het momentum aan het vertragen is.

Een aantal factoren die de groei ondersteunden, waaronder ondersteunende overheidsmaatregelen, zijn namelijk weggevallen. Bovendien wordt de Japanse bedrijfswereld nu met een sterkere yen geconfronteerd.

Het real gross domestic product - het BBP waarbij rekening wordt gehouden met alle goederen en diensten - liet in de periode juli tot en met september een groei met 4,50% opgetekend. Eerder werd een groei met 3,90% gemeld. Daarmee wordt nogmaals aangetoond dat de derde economie in de wereld vorig kwartaal goed op dreef was. Daarmee kan het feit echter niet verdoezeld worden dat het momentum aan het vertragen is. Een aantal factoren die de groei ondersteunden, waaronder ondersteunende overheidsmaatregelen, zijn namelijk weggevallen. Bovendien wordt de Japanse bedrijfswereld nu met een sterkere yen geconfronteerd.