Tijdens de laatste drie maanden van vorig jaar was er sprake van een BBP-groei met 3,80%, waar de groei vorige maand nog op 4,60% was berekend. Het nieuwe cijfer lag nochtans in lijn met de verwachtingen van de analisten.

De herziening had vooral te maken minder investeringen door de bedrijven, terwijl anderijds de voorraden afgebouwd werden. Dat betekent dat de bedrijven voorbereid zijn op een zwakke vraag.

De bedrijfsinvesteringen stegen vorig kwartaal maar met 0,90%, waar eerst een stijging met 1% was berekend. Bedrijven hebben vooral oog voor het drukken van de kosten, dit met het oog op een herstel van de winstgevendheid.

Volgens de overheid is het algemeen plaatje voor de Japanse economie misschien zwak, maar moet het land toch sterk genoeg worden geacht om een nieuwe recessie te vermijden.

Tijdens de laatste drie maanden van vorig jaar was er sprake van een BBP-groei met 3,80%, waar de groei vorige maand nog op 4,60% was berekend. Het nieuwe cijfer lag nochtans in lijn met de verwachtingen van de analisten. De herziening had vooral te maken minder investeringen door de bedrijven, terwijl anderijds de voorraden afgebouwd werden. Dat betekent dat de bedrijven voorbereid zijn op een zwakke vraag. De bedrijfsinvesteringen stegen vorig kwartaal maar met 0,90%, waar eerst een stijging met 1% was berekend. Bedrijven hebben vooral oog voor het drukken van de kosten, dit met het oog op een herstel van de winstgevendheid. Volgens de overheid is het algemeen plaatje voor de Japanse economie misschien zwak, maar moet het land toch sterk genoeg worden geacht om een nieuwe recessie te vermijden.