Eerder had de regering in Tokio maar een groei met 0,40% op jaarbasis bekendgemaakt. Uit een recent rapport blijkt echter dat de bedrijven hun investeringen aan het traagste tempo sinds 2007 terugschroeven.

Dat heeft dan weer te maken met een sterke vraag naar Japanse producten vanuit het buitenland. Vandaag werd bekendgemaakt dat de investeringen in het tweede kwartaal met 1,50% zijn gestegen.

De gereviseerde BBP-cijfers worden volgende week (10 september) bekendgemaakt. Junko Nishioka, chief economist bij RBS Securities Japan Ltd. in Tokio, is van mening dat de economische vooruitzichten er niet zo slecht uitzien. Hij verwacht een groei op jaarbasis met 2%.

Maar anderzijds blijft de sterke yen wel een bron van kopzorgen. Bij Sony Corp. beklemtoont Chief Executive Officer Howard Stringer dat de sterke yen een ernstige handicap voor zijn bedrijf vormt.

Eerder had de regering in Tokio maar een groei met 0,40% op jaarbasis bekendgemaakt. Uit een recent rapport blijkt echter dat de bedrijven hun investeringen aan het traagste tempo sinds 2007 terugschroeven. Dat heeft dan weer te maken met een sterke vraag naar Japanse producten vanuit het buitenland. Vandaag werd bekendgemaakt dat de investeringen in het tweede kwartaal met 1,50% zijn gestegen. De gereviseerde BBP-cijfers worden volgende week (10 september) bekendgemaakt. Junko Nishioka, chief economist bij RBS Securities Japan Ltd. in Tokio, is van mening dat de economische vooruitzichten er niet zo slecht uitzien. Hij verwacht een groei op jaarbasis met 2%. Maar anderzijds blijft de sterke yen wel een bron van kopzorgen. Bij Sony Corp. beklemtoont Chief Executive Officer Howard Stringer dat de sterke yen een ernstige handicap voor zijn bedrijf vormt.