De Japanse economie dreigt volledig de mist in te gaan, zoals blijkt uit de publicatie van de BBP-cijfers over het vierde kwartaal. Voor het derde kwartaal bleven de groeicijfers achter op de verwachtingen In de periode tussen 1 oktober en 31 december 2013 groeide het BBP maar met 1%.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een groei met 2,80%. Ten opzichte van het kwartaal voordien was er slechts sprake van een groei met 0,30% waar op 0,70% was gerekend. De boodschap zal duidelijk zijn: Abenomics dreigt een volledige mislukking te worden, zeker wanneer ook de inflatie niet de beoogde doestelling van 2% zal bereiken.

De Japanse economie dreigt volledig de mist in te gaan, zoals blijkt uit de publicatie van de BBP-cijfers over het vierde kwartaal. Voor het derde kwartaal bleven de groeicijfers achter op de verwachtingen In de periode tussen 1 oktober en 31 december 2013 groeide het BBP maar met 1%. De consensusverwachting bij de analisten lag op een groei met 2,80%. Ten opzichte van het kwartaal voordien was er slechts sprake van een groei met 0,30% waar op 0,70% was gerekend. De boodschap zal duidelijk zijn: Abenomics dreigt een volledige mislukking te worden, zeker wanneer ook de inflatie niet de beoogde doestelling van 2% zal bereiken.