Hong Kong in de plus, Singapore in het rood

In Hong Kong wint de Hang Seng zowat 60 punten, of circa een kwart procent. In Singapore noteert de Straits Times enkele punten punten lager, wat overeenstemt met een verlies van ongeveer een kwart procent.

Nikkei klampt aan in Tokio

De Japanse beurs is vanmorgen hoger gesloten, zonder dat er sprake was van grote koersbewegingen bij de Nikkei als de Topix. Op de andere Aziatische beurzen was het sentiment eveneens redelijk positief, de MSCI Asia Pacific index staat ruim een kwart procent in de plus.

Bij het slot van de handel stond de Nikkei zowat 50 punten of iets minder dan een kwart procent boven het slotniveau van gisteren. De index werd afgevlagd op 10.127,88 en kan zodoende nog steeds standhouden boven het niveau van 10.000.

De Topix index sloot bij het slot van de handel 0,40% hoger. Andrew Pease van Russell Investment Group gelooft niet in een harde landing voor de Chinese economie.

Japanse Economie doet het beter dan verwacht

De Japanse regering maakte enkele uren eerder een onverwacht overschot op de handelsbalans bekend, vooral dankzij een hoger dan verwachte export. Daarmee lijkt de derde economie in de wereld zich sneller dan verwacht te herpakken. Ook de beleggers hebben nog altijd vertrouwen, wat blijkt uit het feit dat de Nikkei zich nog steeds boven 10.000 handhaaft.

Hong Kong in de plus, Singapore in het rood In Hong Kong wint de Hang Seng zowat 60 punten, of circa een kwart procent. In Singapore noteert de Straits Times enkele punten punten lager, wat overeenstemt met een verlies van ongeveer een kwart procent. Nikkei klampt aan in Tokio De Japanse beurs is vanmorgen hoger gesloten, zonder dat er sprake was van grote koersbewegingen bij de Nikkei als de Topix. Op de andere Aziatische beurzen was het sentiment eveneens redelijk positief, de MSCI Asia Pacific index staat ruim een kwart procent in de plus. Bij het slot van de handel stond de Nikkei zowat 50 punten of iets minder dan een kwart procent boven het slotniveau van gisteren. De index werd afgevlagd op 10.127,88 en kan zodoende nog steeds standhouden boven het niveau van 10.000. De Topix index sloot bij het slot van de handel 0,40% hoger. Andrew Pease van Russell Investment Group gelooft niet in een harde landing voor de Chinese economie.Japanse Economie doet het beter dan verwacht De Japanse regering maakte enkele uren eerder een onverwacht overschot op de handelsbalans bekend, vooral dankzij een hoger dan verwachte export. Daarmee lijkt de derde economie in de wereld zich sneller dan verwacht te herpakken. Ook de beleggers hebben nog altijd vertrouwen, wat blijkt uit het feit dat de Nikkei zich nog steeds boven 10.000 handhaaft.