Zonder rekening te houden met verse voeding daalden de consumentenprijzen in november met 0,50% in vergelijking met het jaar voordien. De consensusverwachting bij de analisten lag op een daling met 0,60%.

Miyako Suda van de Bank of Japan is van mening dat de trend van meer deflatie zich ook in 2011 zal verder zetten. Mogelijk komt er in 2011-2012, het nieuwe fiscale jaar dat op 1 april start, verbetering.

Mari Iwashita, chief market economist bij Nikko Cordial Securities in Tokio, is van mening dat de Bank of Japan gedwongen zal worden om haar inflatieverwachtingen aan te passen.

Zonder rekening te houden met verse voeding daalden de consumentenprijzen in november met 0,50% in vergelijking met het jaar voordien. De consensusverwachting bij de analisten lag op een daling met 0,60%. Miyako Suda van de Bank of Japan is van mening dat de trend van meer deflatie zich ook in 2011 zal verder zetten. Mogelijk komt er in 2011-2012, het nieuwe fiscale jaar dat op 1 april start, verbetering. Mari Iwashita, chief market economist bij Nikko Cordial Securities in Tokio, is van mening dat de Bank of Japan gedwongen zal worden om haar inflatieverwachtingen aan te passen.