Er waren ook nog cijfers over de gezinsbestedingen. Die zijn gestegen, maar hoofdzakelijk dankzij maatregelen van de regering om de consumptie te ondersteunen.

Uit de combinatie van cijfers blijkt nogmaals dat het herstel van de Japanse economie erg kwetsbaar blijft. Die kwetsbaarheid heeft ook te maken met de sterke yen, die de Japanse export sterk afremt.

Bij Goldman Sachs is econoom Chiwoong Lee van mening dat de vooruitzichten voor de Japanse economie allesbehalve optimistisch. Het wegvallen van de ondersteuningsmaatregelen kan de gezinsconsumptie verder afremmen.

De werkloosheid bedroeg in juli 5,20%, tegenover 5,30% in juni. Het was de eerste daling van de werkloosheid sinds januari. De CPI daalde anderzijds met 1,10% ten opzichte van een jaar eerder.

Er waren ook nog cijfers over de gezinsbestedingen. Die zijn gestegen, maar hoofdzakelijk dankzij maatregelen van de regering om de consumptie te ondersteunen. Uit de combinatie van cijfers blijkt nogmaals dat het herstel van de Japanse economie erg kwetsbaar blijft. Die kwetsbaarheid heeft ook te maken met de sterke yen, die de Japanse export sterk afremt. Bij Goldman Sachs is econoom Chiwoong Lee van mening dat de vooruitzichten voor de Japanse economie allesbehalve optimistisch. Het wegvallen van de ondersteuningsmaatregelen kan de gezinsconsumptie verder afremmen. De werkloosheid bedroeg in juli 5,20%, tegenover 5,30% in juni. Het was de eerste daling van de werkloosheid sinds januari. De CPI daalde anderzijds met 1,10% ten opzichte van een jaar eerder.