Het betreft de core inflatie, dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en energieprijzen. De cijfers werden vanmorgen bekendgemaakt door het Ministry of Internal Affairs and Communications.

De overall consumer price index daalde met 1,10% op jaarbasis. De inflatiecijfers waren in lijn met de verwachtingen van de Bank of Japan en ook met de consensusverwachtingen.

Anderzijds kwam de Japanse werkloosheid in maart uit op 5%, tegenover 4,90% de maand voordien. De consensusverwachting bij de analisten lag op een stabiele werkloosheidsgraad.

In totaal zijn er nu 3,50 miljoen Japanners werkloos, hetgeen neerkomt op een stijging met 150.000 op jaarbasis.

Het betreft de core inflatie, dus zonder rekening te houden met de volatiele voedings- en energieprijzen. De cijfers werden vanmorgen bekendgemaakt door het Ministry of Internal Affairs and Communications. De overall consumer price index daalde met 1,10% op jaarbasis. De inflatiecijfers waren in lijn met de verwachtingen van de Bank of Japan en ook met de consensusverwachtingen. Anderzijds kwam de Japanse werkloosheid in maart uit op 5%, tegenover 4,90% de maand voordien. De consensusverwachting bij de analisten lag op een stabiele werkloosheidsgraad. In totaal zijn er nu 3,50 miljoen Japanners werkloos, hetgeen neerkomt op een stijging met 150.000 op jaarbasis.