De beslissing werd genomen met een meerderheid van 8 stemmen tegen 1 binnen de raad van bestuur van de Bank of Japan. Anderzijds werd unaniem beslist om de basisrente ongewijzigd te houden op 0,10%.

De centrale bank stelde een nieuw plan om de banken van goedkoop geld te voorzien, in een poging om de liquiditeit op de markt te verhogen. De banken hebben nu toegang tot een totaal bedrag van 30.000 miljard yen.

De Japanse economie drijft vooral op de export en die export wordt door de sterke yen afgeremd. Vorige week bereikte de yen een nieuwe piek voor de afgelopen 15 jaar tegenover de dollar.

De beslissing werd genomen met een meerderheid van 8 stemmen tegen 1 binnen de raad van bestuur van de Bank of Japan. Anderzijds werd unaniem beslist om de basisrente ongewijzigd te houden op 0,10%. De centrale bank stelde een nieuw plan om de banken van goedkoop geld te voorzien, in een poging om de liquiditeit op de markt te verhogen. De banken hebben nu toegang tot een totaal bedrag van 30.000 miljard yen. De Japanse economie drijft vooral op de export en die export wordt door de sterke yen afgeremd. Vorige week bereikte de yen een nieuwe piek voor de afgelopen 15 jaar tegenover de dollar.