Dat betekent op de eerste plaats dat de strijd tegen de inflatie zal worden opgevoerd.

Volgens Shirakawa zijn zowel monetaire verruiming als economische stimuleringsmaatregelen noodzakelijk om de inflatie te doen toenemen. Premier Abe stelde vorige week voor dat de Japanse centrale bank in de toekomst een inflatiedoelstelling van 2% zou hanteren.

De Japanse economie wordt nu al jaren door deflatie geplaagd en Tokio wil daar nu eens eindelijk korte metten mee maken.

Shirakawa legt er de nadruk op dat vooral flexibiliteit wat betreft de monetaire politiek geboden is. In ieder geval moet volgens de gouverneur de deflatiespiraal doorbroken worden.

Dat betekent op de eerste plaats dat de strijd tegen de inflatie zal worden opgevoerd. Volgens Shirakawa zijn zowel monetaire verruiming als economische stimuleringsmaatregelen noodzakelijk om de inflatie te doen toenemen. Premier Abe stelde vorige week voor dat de Japanse centrale bank in de toekomst een inflatiedoelstelling van 2% zou hanteren. De Japanse economie wordt nu al jaren door deflatie geplaagd en Tokio wil daar nu eens eindelijk korte metten mee maken. Shirakawa legt er de nadruk op dat vooral flexibiliteit wat betreft de monetaire politiek geboden is. In ieder geval moet volgens de gouverneur de deflatiespiraal doorbroken worden.