Anderzijds besliste de Japanse centrale bank om haar basisrente ongewijzigd te houden. Governeur Masaaki Shirakawa stelt nu een bedrag van 20.000 miljard yen aan kredieten ter beschikking.

Twee leden van de raad van bestuur van de centrale bank stemden tegen de beslissing. Anderzijds besliste de Bank of Japan om haar basisrente (overnight rate) ongewijzigd te houden op 0,10%. Deze beslissing werd wel met eensgezind genomen.

De centrale bank stond onder druk van de premier Yukio Hatoyama om meer te doen om de economische groei te stimuleren. Volgens de analisten zullen de aangekondigde maatregelen echter weinig effect sorteren.

De impact ervan op de macro-economie zou beperkt zijn, terwijl de kans anderzijds klein is dat de liquiditeit sterk zal verbeterd worden. In een toelichting op de cijfers zei de Bank of Japan dat de economische opleving zich doorzet.

Anderzijds besliste de Japanse centrale bank om haar basisrente ongewijzigd te houden. Governeur Masaaki Shirakawa stelt nu een bedrag van 20.000 miljard yen aan kredieten ter beschikking. Twee leden van de raad van bestuur van de centrale bank stemden tegen de beslissing. Anderzijds besliste de Bank of Japan om haar basisrente (overnight rate) ongewijzigd te houden op 0,10%. Deze beslissing werd wel met eensgezind genomen. De centrale bank stond onder druk van de premier Yukio Hatoyama om meer te doen om de economische groei te stimuleren. Volgens de analisten zullen de aangekondigde maatregelen echter weinig effect sorteren. De impact ervan op de macro-economie zou beperkt zijn, terwijl de kans anderzijds klein is dat de liquiditeit sterk zal verbeterd worden. In een toelichting op de cijfers zei de Bank of Japan dat de economische opleving zich doorzet.