De Japanse centrale bank waagt zich aan een uiterst gevaarlijk experiment, dat volgens Kyle Bass van Hayman Capital Management alleen maar slecht kan aflopen.

De nieuwe gouverneur van de Bank of Japan heeft een signaal willen geven dat hij klaar is om de politiek van Shinzo Abe uit te voeren.

Bass merkt op dat de Japanse centrale bank ongeveer 75% van de activa koopt die de FED koopt, dit terwijl de Japanse economie maar een derde van de omvang van de Amerikaanse heeft. De regering Abe gelooft dat ze in nirvana verblijft, maar zal nog moeten leren dat dit niet het geval is.

De Japanse centrale bank waagt zich aan een uiterst gevaarlijk experiment, dat volgens Kyle Bass van Hayman Capital Management alleen maar slecht kan aflopen. De nieuwe gouverneur van de Bank of Japan heeft een signaal willen geven dat hij klaar is om de politiek van Shinzo Abe uit te voeren. Bass merkt op dat de Japanse centrale bank ongeveer 75% van de activa koopt die de FED koopt, dit terwijl de Japanse economie maar een derde van de omvang van de Amerikaanse heeft. De regering Abe gelooft dat ze in nirvana verblijft, maar zal nog moeten leren dat dit niet het geval is.