Anderzijds kondigde de Bank of Japan wel een verdere verruiming van haar monetaire politiek aan, dit met de bedoeling om de vertraging van het economisch herstel op te vangen.

De Bank of Japan start een fonds van 5000 miljard yen om overheidsobligaties in te kopen. Die 5000 miljard yen stemt omgerekend overeen met een bedrag van ongeveer 60 miljard dollar.

Seiji Shiraishi, chief economist at HSBC Securities, was één van de twee analisten die een rentedaling hadden verwacht. Hij verwees in dat verband naar het zwakke Tankan-rapport dat eerder deze week werd bekendgemaakt.

Anderzijds kondigde de Bank of Japan wel een verdere verruiming van haar monetaire politiek aan, dit met de bedoeling om de vertraging van het economisch herstel op te vangen. De Bank of Japan start een fonds van 5000 miljard yen om overheidsobligaties in te kopen. Die 5000 miljard yen stemt omgerekend overeen met een bedrag van ongeveer 60 miljard dollar. Seiji Shiraishi, chief economist at HSBC Securities, was één van de twee analisten die een rentedaling hadden verwacht. Hij verwees in dat verband naar het zwakke Tankan-rapport dat eerder deze week werd bekendgemaakt.