De Bank of Japan heeft beloofd om de stabiliteit van het financieel systeem te verzekeren en lijkt zich ook aan die belofte te houden. De vraag is alleen hoe lang ze die inspanning kan volhouden.

Het rendement op de 10-jarige Japanse staatsobligatie daalde vanmorgen met 4,50 basispunten tot 1,155%. Dat is het laagste niveau sinds 5 januari van dit jaar. Ook het rendement op Amerikaanse staatsobligaties daalde opnieuw.

De Japanse centrale liet ook weten haar asset-purchase programma te verdubbelen tot een totaal bedrag van 10.000 miljard yen. De financiële markten wachten nu bang af hoe de kernramp verder gaat evolueren.

De Bank of Japan heeft beloofd om de stabiliteit van het financieel systeem te verzekeren en lijkt zich ook aan die belofte te houden. De vraag is alleen hoe lang ze die inspanning kan volhouden. Het rendement op de 10-jarige Japanse staatsobligatie daalde vanmorgen met 4,50 basispunten tot 1,155%. Dat is het laagste niveau sinds 5 januari van dit jaar. Ook het rendement op Amerikaanse staatsobligaties daalde opnieuw. De Japanse centrale liet ook weten haar asset-purchase programma te verdubbelen tot een totaal bedrag van 10.000 miljard yen. De financiële markten wachten nu bang af hoe de kernramp verder gaat evolueren.