Meteen greep er een omslag van het sentiment plaats op de beurs van Tokio. De Nikkei, die op dat moment 2% in de plus stond, maakte een bocht van 90 graden en sloot uiteindelijk bijna 7,50% lager. Het was twee jaar geleden dat de Japanse beurs nog zo'n oplawaai had gehad.

De beweging werd nog versterkt door de publicatie van tegenvallende cijfers over de verwerkende industrie in China. Op de achtergrond speelt bovendien mee dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk sneller dan verwacht haar programma van monetaire stimuli zal afbouwen.

Meteen greep er een omslag van het sentiment plaats op de beurs van Tokio. De Nikkei, die op dat moment 2% in de plus stond, maakte een bocht van 90 graden en sloot uiteindelijk bijna 7,50% lager. Het was twee jaar geleden dat de Japanse beurs nog zo'n oplawaai had gehad. De beweging werd nog versterkt door de publicatie van tegenvallende cijfers over de verwerkende industrie in China. Op de achtergrond speelt bovendien mee dat de Amerikaanse centrale bank mogelijk sneller dan verwacht haar programma van monetaire stimuli zal afbouwen.