Het drukken van geld door de Amerikaanse centrale bank heeft zowel de Dow Jones als de Standard & Poor's 500 naar nieuwe recordniveaus gejaagd, maar in de beurs van Tokio lijkt de opwaartse beweging compleet te zijn stilgevallen. Er is nu al ongeveer zes maanden sprake van een status quo.

Er moet dus een andere strategie moeten gevolgd worden en die ligt eigenlijk voor de hand. De Japanse centrale bank kan aandelen beginnen te kopen en op die manier de Japanners een groter gevoel van welvaart geven zodat ze meer consumeren. Voorlopig hebben we echter nog geen aankondiging daaromtrent gehoord.

Het drukken van geld door de Amerikaanse centrale bank heeft zowel de Dow Jones als de Standard & Poor's 500 naar nieuwe recordniveaus gejaagd, maar in de beurs van Tokio lijkt de opwaartse beweging compleet te zijn stilgevallen. Er is nu al ongeveer zes maanden sprake van een status quo. Er moet dus een andere strategie moeten gevolgd worden en die ligt eigenlijk voor de hand. De Japanse centrale bank kan aandelen beginnen te kopen en op die manier de Japanners een groter gevoel van welvaart geven zodat ze meer consumeren. Voorlopig hebben we echter nog geen aankondiging daaromtrent gehoord.