De centrale bank had eerder al aangekondigd dat er naar analogie van wat er in de Verenigde Staten gebeurde ook in Japan een verdere verruiming van de monetaire politiek komt.

De Bank of Japan besliste unaniem om haar basisrente in een vork van 0 tot 0,10% te houden. Ondanks de groei op de emerging markets blijft de trage groei in de VS een bedreiging vormen voor de Japanse economie.

De Japanse economie heeft bovendien af te rekenen met een forse stijging van de yen tegenover de dollar, waardoor de exportpositie van de Japanse bedrijven ondermijnd wordt.

De centrale bank had eerder al aangekondigd dat er naar analogie van wat er in de Verenigde Staten gebeurde ook in Japan een verdere verruiming van de monetaire politiek komt. De Bank of Japan besliste unaniem om haar basisrente in een vork van 0 tot 0,10% te houden. Ondanks de groei op de emerging markets blijft de trage groei in de VS een bedreiging vormen voor de Japanse economie. De Japanse economie heeft bovendien af te rekenen met een forse stijging van de yen tegenover de dollar, waardoor de exportpositie van de Japanse bedrijven ondermijnd wordt.