De acht leden van het beslissingscomité van de Bank of Japan beslisten unaniem om haar overnight call rate target ongewijzigd te houden op 0,10%. Ook aan de andere basistarieven wordt niet geraakt.

In de toelichting op de beslissing verklaarde de Bank of Japan dat de economie weliswaar niet langer krimpt, maar dat er van een fors herstel voorlopig nog geen sprake is.

De consumenten tonen een grotere bereidheid om te investeren, terwijl zowel de industriële productie als de export opnieuw een stijgende trend te zien geven.

De Bank of Japan verlengde ook een aantal maatregelen die er op gericht zijn om de financiering aan de bedrijfswereld te verbeteren.

De acht leden van het beslissingscomité van de Bank of Japan beslisten unaniem om haar overnight call rate target ongewijzigd te houden op 0,10%. Ook aan de andere basistarieven wordt niet geraakt. In de toelichting op de beslissing verklaarde de Bank of Japan dat de economie weliswaar niet langer krimpt, maar dat er van een fors herstel voorlopig nog geen sprake is. De consumenten tonen een grotere bereidheid om te investeren, terwijl zowel de industriële productie als de export opnieuw een stijgende trend te zien geven. De Bank of Japan verlengde ook een aantal maatregelen die er op gericht zijn om de financiering aan de bedrijfswereld te verbeteren.