De centrale bank last nu een adempauze in en wil bekijken welk effect de doorgevoerde maatregelen gaan hebben. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de koers van de yen, die op de valutamarkten recent fors is gestegen.

Gouverneur Masaaki Shirakawa kondigde aan dat de kredieten die ter beschikking van de banken staan ongewijzigd worden gehouden op 30.000 miljard yen, het bedrag dat op 30 augustus werd vastgelegd.

Wel behoudt de Bank of Japan zich het recht voor om dat bedrag uit te breiden wanneer dit noodzakelijk zou zijn. Een politieke wijziging in Japan zou de druk op de centrale bank op de deflatie te bestrijden en de economie te stimuleren kunnen doen toenemen.

De centrale bank last nu een adempauze in en wil bekijken welk effect de doorgevoerde maatregelen gaan hebben. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de koers van de yen, die op de valutamarkten recent fors is gestegen. Gouverneur Masaaki Shirakawa kondigde aan dat de kredieten die ter beschikking van de banken staan ongewijzigd worden gehouden op 30.000 miljard yen, het bedrag dat op 30 augustus werd vastgelegd. Wel behoudt de Bank of Japan zich het recht voor om dat bedrag uit te breiden wanneer dit noodzakelijk zou zijn. Een politieke wijziging in Japan zou de druk op de centrale bank op de deflatie te bestrijden en de economie te stimuleren kunnen doen toenemen.