Japan wordt geconfronteerd met een stijging van de koers van de yen tegenover de dollar, waardoor de positie van de exportgerichte bedrijven aanzienlijk dreigt te verzwakken.

De meeting van vanmorgen onder leiding van gouverneur Masaaki Shirakawa hield de benchmark overnight rate ongewijzigd op 0,10% en handhaafde daarenboven het programma voor kredietverstrekking.

Iwashita, chief market economist bij Nikko Cordial Securities in Tokio, maakt zich steeds meer zorgen over de yen. De sterke munt dreigt het economisch herstel de nek om te wringen.

Toch is de centrale bank van mening dat de exportgerichte bedrijven nu beter kunnen omgaan met een duurdere yen, zoals bleek uit de resultaten van bedrijven als Sony en Toyota.

Japan wordt geconfronteerd met een stijging van de koers van de yen tegenover de dollar, waardoor de positie van de exportgerichte bedrijven aanzienlijk dreigt te verzwakken. De meeting van vanmorgen onder leiding van gouverneur Masaaki Shirakawa hield de benchmark overnight rate ongewijzigd op 0,10% en handhaafde daarenboven het programma voor kredietverstrekking. Iwashita, chief market economist bij Nikko Cordial Securities in Tokio, maakt zich steeds meer zorgen over de yen. De sterke munt dreigt het economisch herstel de nek om te wringen. Toch is de centrale bank van mening dat de exportgerichte bedrijven nu beter kunnen omgaan met een duurdere yen, zoals bleek uit de resultaten van bedrijven als Sony en Toyota.