De BOJ zal op korte termijn enkele belangrijke beslissingen over zijn monetair beleid moeten nemen, gezien Kuroda's ambitieuze voornemen om een einde te maken aan de deflatie en binnen twee jaar een niveau van 2% inflatie te bereiken.

De Japanse centrale bank loopt ver achter op andere grote centrale banken met het inzetten van de eigen balans na het uitbreken van de financiële crisis.

Clarida kan er vanwege het inflatiedoel op rekenen dat het Japanse monetair beleid agressiever en experimenteler wordt. Voor internationale beleggers kan dit betekenen dat Japan, vooral op de wat kortere termijn, een bescheiden bijdrage levert aan economische groei en dat de centrale bank meer liquiditeit inbrengt in de internationale markten.

De BOJ zal op korte termijn enkele belangrijke beslissingen over zijn monetair beleid moeten nemen, gezien Kuroda's ambitieuze voornemen om een einde te maken aan de deflatie en binnen twee jaar een niveau van 2% inflatie te bereiken. De Japanse centrale bank loopt ver achter op andere grote centrale banken met het inzetten van de eigen balans na het uitbreken van de financiële crisis. Clarida kan er vanwege het inflatiedoel op rekenen dat het Japanse monetair beleid agressiever en experimenteler wordt. Voor internationale beleggers kan dit betekenen dat Japan, vooral op de wat kortere termijn, een bescheiden bijdrage levert aan economische groei en dat de centrale bank meer liquiditeit inbrengt in de internationale markten.